Taxatie kunstwerken

Om verschillende redenen kunt u uw schilderij, aquarel of tekening willen laten taxeren. Bij Kunsthandel Biesta & Smink zijn er een tweetal opties.

Waardebepalingsrapport schilderij, aquarel of tekening
Dankzij jarenlange ervaring, kennis van de huidige markt en toegang tot een wereldwijde database met daarin gevalideerde veilingresultaten zijn de experts van Kunsthandel Biesta & Smink in staat een acurate en realistische waardebepaling af te geven, uiteraard duidelijk onderbouwd. Een dergelijke waardebepaling is voor verschillende doeleinde te gebruiken, maar wordt niet geaccepteerd door verzekeringsbedrijven. Een waardebepaling ontvangt u in een schriftelijk rapport en kan snel opgeleverd worden.

Benieuwd naar ons scherpe tarief? Neemt u dan contact met ons op.

 

Mijn kunst laten taxeren
Een taxatie van een schilderij, aquarel of tekening voor de verzekering, bij een inboelverdeling, na overlijden of bij schade dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerd taxateur. Waardevolle schilderijen, aquarellen en/of tekeningen vallen niet onder de normale inboedelverzekering, maar onder de kostbaarhedenverzekering. Verzekeringen keren doorgaans alleen uit als het taxatierapport is opgemaakt door een expert in de zin van art. 7:960 BW ( Burgerlijk Wetboek).

Kunsthandel Biesta & Smink werkt samen met een kunsthistoricus en gecertificeerd taxateur schilderijen 17e - 20e eeuw, aangesloten bij de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders in roerende goederen. Deze expert staat hoog aangeschreven en levert taxatierapporten van hoge kwaliteit.

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van de waarde van een kunstwerk en de complexiteit van het onderzoek. Vraag vrijblijvend een offerte aan, indien u uw schilderij, aquarel of tekening door de gecertificeerde taxateur wilt laten taxeren. 

 

Heeft u vragen over een waardebepalingsrapport of taxatie voor uw schilderij, aquarel of tekening? Neemt u dan gerust contact met ons op via +31(0)6 55 555 304 of info@biesta-smink.nl.